Förra veckan var det workshop med Hollywood-fotografen Joe Buissink som fotat bla Christina Applegates, Jennifer Lopez och Christina Aguileras bröllop.
Jag hörde att många gråtit under hans seminarier förut och jag som brukar gråta lätt undrade vad han sa då.

Det var inte var han sa. Han berättade minnen från de fotograferingar han gjort och sedan visade bildspel. När de bilderna från minnen dök upp så grät jag också. Tre gånger.

Det är ju verkligen minnen vi fotograferar. Mitt mål är att du ska uppleva samma känsla igen. Fånga situationen. Minnet av vad du kände. Jag har alltid tyckt att fotografering för mig är inte bara ta en bild, kunna tekniken på kameran och utrustning. Kunna komposition, ha bildseende. Det handlar om att jobba med både intuition, känsla att också känna. Känna av personen, paret framför mig. Fånga känslan. Få den jag fotograferar att känna sig avslappnad. Det är som att läsa av en människa som är ny varje gång. Hitta det bästa och fantastiska med den person jag ska avbilda och fånga känslan av. Jag älskar att läsa av situationer och ”känna av känslor”. Det kommer både med den erfarenhet jag har både som fotograf och vad jag har i bagaget i min bakgrund. Den som anlitar mig som fotograf  köper inte bara en som tar foto, utan som ser i bilder och ser känslor. Ett ögonblick går så snabbt. Och det gäller att känna ögonblicket av att något ska hända –innan det händer!

Jag älskar verkligen att fånga känslan och få dig att minnas.

Joe pratade precis om detta, mer än att vara en teknisk fotograf. I dag har så många kameror som är bra, men alla kan inte ta bilder där man fångat rätt ögonblick och känsla.

På en workshop får jag möjligheten att ”leka mer” som fotograf. Jag försökte fånga känslan av glädje, kärlek som var äkta. Och det är inte lätt när man har modeller. Men jag tog tillfället i akt och var lite ”mammarazzi” när Joe helt pratade glatt och kärleksfullt med modellen Jessica Skogsberg. Den rödhåriga modellen heter Kristina Matilda Ek. Jag ”lekte” också med andra kompositioner och ett vidvinkelobjektiv som ni ser. Det var också kul när en förbipasserande ville posa med modellen och jag bad dem dansa. Det blev härliga skratt av Kristina.
Fånga dagen! /Jenny